• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
poza sus.png
Home Noutati ASR Prințesa Lia a României le-a oferit copiilor din canale o masă de Crăciun

ASR Prințesa Lia a României le-a oferit copiilor din canale o masă de Crăciun

Odată cu primii fulgi de zăpadă, în dimineațea zilei de miercuri, 21 decembrie 2011, Alteța Sa Regală (ASR) Prințesa Lia a României i-a vizitat pe copiii și tinerii care locuiesc în canalele Bucureștiului. În prag de Sărbători, ea a dorit să le oferă acestora o mică bucurie: o masă caldă de Crăciun și o vorbă bună, încuranjându-i să se refugieze, măcar pe timpul iernii, la adăposturile sociale.

Însoțită de două echipaje ale companiei de pază și protecție Shelter Security, soția Alteței Sale Regale Prințul Paul al României a mers în cinci zone din Capitală unde, în gurile de canalizare, locuiesc peste 100 de copii și adolescenți. Încărcată cu 110 pachete cu mâncare caldă, dulciuri de casă și sucuri, Alteța Sa Regală a ajuns prima dată în zona Piața Iancului, unde, la orele cinci ale dimineații, la aburii canalului se încălzeau trei copii și doi bărbați. Surprinși de gestul generos, aceștia i-au mulțumit Prințesei Lia și au rugat-o să meargă și la alt canal de la Șoseaua Iancului, în jurul căruia mai locuiesc alte 16 persoane. Zgribuliți de frig, cei 5 copii și 11 adulți s-au bucurat să primească o masă caldă de Crăciun.

Lângă stația de metrou Brâncoveanu, Alteța Sa Regală Prințesa Lia a oferit pachete copiilor care cerșesc mâncare în apropierea unor fast-food-uri din zonă. Printre aceștia se numără și Mioara, o tânără de doar 20 de ani care, precum o adevărată mamă a celorlați copii din canal, s-a îngrijit ca nici unul dintre ei să nu rămână fără pachețel.

Pe Șoseaua Morarilor, la intersecția cu Bulevardul Basarabia, patru familii ce locuiesc în două guri de canal au primit, de asemenea, mâncare și au stat de vorbă cu Alteța Sa Regală Prințesa Lia. Tinerii au povestit că ei stau în canal de circa trei ani, după ce casa în care stăteau și care nu avea curent electric a luat foc din cauza unei lumânări uitată aprinsă.

Aproape de Șoseaua Morarilor, în fața cunoscutului complex Diham, circa 15 tineri au ieșit dintr-o singură gură de canal pentru a primi pachetul de mâncare. Ei au dorit să nu fie filmați și fotografiați, spunând că unii dintre ei lucrează și nu vor ca lumea să afle unde locuiesc.

Cel mai impresionant moment a fost cel de la Gara de Nord, unul dintre locurile despre care presa internațională a scris că ”găzduiește” un număr record de copii fără adăpost. Într-o gaură de canal, ASR Prințesa Lia a găsit peste 20 de tineri care, în fața ”casei” împodobiseră un tufiș cu instalații luminoase. Mai mult, copiii i-au arătat Prințesei Lia că, într-un canal apropiat, au grijă de câțiva căței, pe care îi apără de firg, îi hrănesc cu cele le rămâne lor și îi scot la plimbare. Imediat ce vestea că un om cu suflet le-a adus de mâncare, alte zeci de tineri au venit să primească pachetele cu alimente.

Crăciunul este pentru toată lumea. A fost o bucurie să  le pot oferi tinerilor fără adăpost un cadou modest, o porție de mâncare caldă și câteva cuvinte frumoase. Am vrut ca prin gestul meu să le ofer un pic de speranță. În același timp, am încercat să îi conving să nu mai stea în stradă, să meargă cu încredere la stabilimentele sociale ale primăriilor, să accepte ajutorul autorităților și tuturor celor care le vor doar binele”, a declarat ASR Prințesa Lia a României.

 Adauga aceasta pagina la bookmark-urile tale preferate