• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
poza sus.png
Home Noutati COMUNICAT CATRE NATIUNEA ROMANA AL ASR PRINTUL PAUL FILIP AL ROMANIEI

COMUNICAT CATRE NATIUNEA ROMANA AL ASR PRINTUL PAUL FILIP AL ROMANIEI

Subiect: o recenta declaratie aparuta sub auspiciile « Casei Regale a Romaniei »

Intr-o recenta declaratie de presa, aparuta sub auspiciile « Casei Regale a Romaniei », se vorbeste despre ruperea « legaturilor istorice si dinastice » cu Casa de Hohenzollern-Sigmaringen.

Un gest inexplicabil, care jigneste nemeritat natiunea germana si Casa de Hohenzollern-Sigmaringen, punand natiunea romana intr-o postura de nedorit.

Este bine de stiut de catre intreaga natiune romana ca, la « legaturi dinastice » poti renunta, dar nu poti renunta la « legaturi istorice » pentru ca nimeni nu isi poate alege TRECUTUL si ASCENDENTII, acestia fiind cei pe care ti i-a dat sau nu Dumnezeu.

Si este necesar ca intreaga natiune romana sa cunoasca ADEVARUL despre trecutul sau recent si sa accepte urmatoarele:

 

1.      Romania a aparut pe harta Europei sub acest nume, ca Principat (in locul Principatelor Unite), prin « Proclamatia catre natiune », din 11 decembrie 1861 a domnitorului Alexandru I Ioan Cuza (domnitor al Principatelor Unite in perioada 24 ianuarie 1859 -11 decembrie 1861, domnitor al Romaniei in perioada 11 decembrie 1861 – 11 februarie 1866).

 

2.      Casa Regala germana de Hohenzollern-Sigmaringen dandu-si acordul, Printul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, cerut de Parlamentul Romaniei, i-a succedat lui Cuza, la 10 mai 1866, domnind ca Principe, pana la 15 mai 1881, sub numele de Maria Sa Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, Domnitorul Romaniei.

 

 

3.      Contractul dintre natiunea romana si Casa Domnitoare de Hohenzollern-Sigmaringen, al carui Sef intemeietor de dinastie in Romania era Domnitorul Carol I, s-a concretizat, sub aspect dinastic,  in Constitutia de la 10 iulie 1866 care prevedea, in baza Legii Salice, respectata de Hohenzollerni, la articolul 82, ca: « Puterile constitutionale ale Mariei Sale sunt ereditare, in linie coboratoare directa, de la Maria Sa Printul Carol, pe linie barbateasca, in ordine de primogenitura CU EXCLUDEREA PERPETUA A FEMEILOR SI A DESCENDENTILOR LOR. Principii mostenitori vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului ».

In continuare, in articolul 83 se stipula ca, daca Principele nu avea mostenitori de sex masculin, succesorul va fi desemnat dintre fratii Mariei Sale sau nepotii de frate. Aceasta a fost situatia lui Ferdinand I, nepot de frate al lui Carol I. Aceasta este si relatia dintre Noi , ASR Printul Paul al Romaniei si Mihai, fratele mai mic al parintelui Nostru, ASR Printul Carol Mircea Grigore.

Aceste articole din Constitutia Principatului au fost, in mod expres, reluate in Constitutiile Regale ale Romaniei din 29 martie 1929 (art. 77 si 78) si din 27 februarie 1938 (art. 34 si 35).

Romania este astazi REPUBLICA. Orice cetatean isi poate testa bunurile personale cui vrea. Pretinse drepturi dinastice si constitutionale nu pot fi testate insa nimanui, pentru ca numai POPORUL POATE DECIDE MODIFICAREA SAU SCHIMBAREA CONSITUTIEI PRIN REFERENDUM SI VOT, IAR POPORUL ROMAN S-A PRONUNAT PENTRU REPUBLICA.

Prin urmare, nici un cetatean particular nu poate decide excluderea Legii Salice in chestiuni dinastice, decat daca da o lovitura de stat, devine rege si, prin Referendum, se voteaza o noua Constitutie Regala, care sa prevada acest lucru. Mai mult, nimeni nu poate inventa printi si printese ale Romaniei, nici chiar Hohenzolernii germani, pentru ca si Germania este Republica, iar ei nu mai sunt suverani. Iar in ceea ce priveste TRECUTUL, adica vechiile Constitutii Monarhice, nimeni nu le mai poate modifica pentru ca ar reprezenta o mistificare a Istoriei. Orice prezentare in acest sens nu ii poate umple decat de ridicul pe cei in cauza, in fata Europei si a intregii lumi.

 

4.      Romania a devenit REGAT la 15 mai 1881, cand Maria Sa Domnitorul (Principele) Carol I a devenit Majestatea Sa Carol I, Regele Romaniei. Asadar, Carol I a domnit ca rege intre 15 mai 1881 si 10 octombrie 1914, iar istoria Regalitatii Romane se intinde pe o perioada de 66 de ani, intre 15 mai 1881 si 30 decembrie 1947, cand Mihai a semnat ACTUL DE ABDICARE. Nu si istoria Casei Regale a Romaniei, care continua prin Carol al II-lea (rege incepand cu 13 iunie 1930,  pana in 5 septembrie 1940; rege in exil, incepand cu 5 septembrie 1940, pana pe 4 aprilie 1953), care NU A ABDICAT NICIODATA si prin urmasii sai legitimi, care nu si-au pierdut drepturile prin renuntare sau abdicare, Printul Carol Mircea Grigore, Noi, Printul Paul Filip al Romaniei si fiul nostru, Printul Carol Ferdinand al Romaniei.

 

 

5.      La 22 martie 1889, prin Decret publicat in Monitorul Oficial, copiii perechii regale au primit, indiferent de sex, titlul de Alteta Regala a Romaniei. Acest titlu se obtine numai prin nastere, nu poate fi oferit astazi nimanui, de catre nimeni, nici chiar de catre Hohenzollernii germani si nu poate fi transmis urmasilor de catre un rege care a abdicat sau de catre un print mostenitor, care a renuntat la drepturile sale, inainte de conceperea legala si nasterea respectivilor copii.

 

 

6.      Titlul de « Hohenzollern » i-a fost retras lui Ferdinand I (1914-1927) de Hohenzolernii germani, prin imparatul Wilhelm II (1888-1918), ca urmare a instituirii starii de razboi intre Romania si Germania, la 28 august 1916 si reacceptat regelui in exil, Carol al II-lea, ulterior abdicarii lui Mihai, la 30 decembrie 1947. Prin urmare, nimeni nu poate renunta, la ceea ce, legal, nu poseda.

 

 

7.      Printul mostenitor, Carol al Romaniei (viitorul Carol al II-lea), s-a casatorit legal, prin Biserica, la Odessa, cu Ioana Valentina Lambrino, din aceasta casatorie rezultand mostenirotul sau legitim, ASR Carol Mircea Grigore, nascut la 8 ianuarie 1920, ale carui drepturi succesorale au fost incalcate de clasa politica romaneasca, din ratiuni de politica externa. Desi prima casatorie nu a fost niciodata anulata de Sfantul Sinod, Carol a fost, practic, obligat sa devina bigam, contractand o noua casatorie, din interes politic, la 10 martie 1921, la Atena, celebrata la 10 mai 1921, la Bucuresti, cu Printesa Elena a Greciei. Aducand in aceasta casatorie un copil, pe Mihai, la 25 octombrie 1921, Elena a devenit MS Regina, iar copilul, Alteta Sa Regala Mihai al Romaniei.

 

 

8.      In ziua in care s-a dat legea morganatica, 5 ianuarie 1926, Carol a renuntat la toate drepturile sale, inclusiv la titlu (ASR) si la numele de “Al Romaniei”, Print mostenitor al Romaniei fiind desemnat de catre Ferinand I, Mihai. Devenit simplu cetatean, a fost obligat sa isi aleaga un nume de familie. Carol a optat pentru acela de « Caraiman ».

In imprejurari asemanatoare, fratele sau, ASR Printul Nicolae, a renunat la toate drepturile sale, in 1937, si si-a trait viata si a murit ca simplu cetatean, sub numele de Nicoale Brana (Nicholas Brana).

Renuntand pentru sine si pentru urmasi la toate drepturile si titlurile sale, Mihai avea sa isi ia, dupa 30 decembrie 1947, numele de « Argeseanu », casatorindu-se, ca simplu cetatean, deposedat de titlu si neavand de oferit nimic sotiei si de transmis nimic urmasilor, in 1948, cu Printesa Anne de Bourbon Parma, care nu a fost niciodata Regina a Romaniei, calitate pe care nu i-o poate conferi retroactiv nici un presedinte de republica si nici un Guvern sau parlament republican.

In schimb, Carol a revenit in Regatul Romaniei la 8 iunie 1930 si a redobandit toate drepturile si titlurile, fiind proclamat, in baza Constitutiei Regale de atunci, la 13 iunie, Majestatea Sa Carol al II-lea al Romaniei.

 

9.      Carol al II-lea a plecat in strainatate la 5 septembrie 1940, deoarece devenise un dusman personal pentru Adolf Hitler si intentiona sa ceara sprijinul Marii Britanii si SUA pentru salvarea Romaniei. Conform Constitutiei din 1938, pe durata absentei sale, calitatea de « Conducator » al Romaniei a trecut asupra celui de-al doilea om in stat, Ion Antonescu, acesta conferindu-i ASR Mihai, printr-un « proces verbal », atributele regalitatii.

 

10.  La 14 septembrie 1940 ASR Mihai a dat o lovitura de stat transformand Romania, prin « Decret Regal », in stat national-legionar, dar, devenind rege, a fost nevoit sa imparta puterea cu Ion Antonescu, de la 23 ianuarie 1941 pana la 23 august 1944, cand l-a arestat pe Maresal si l-a predat rusilor. Arestarea s-a produs in conditiile in care, prin tratative cu I.V. Stalin, Carol al II-lea, regele in exil, reusea sa isi impuna Aliatilor conditiile: Romania iesea din Alianta cu Axa, in termen de 15 zile obtinea retragerea trupelor germane de pe teritoriu, coopera cu Armata Rosie la eliberarea Ardealului, direct peste Carpatii Orientali (fara ocuparea Capitalei); Carol al II-lea se instala ca suveran la Chisinau, Romania devenind stat cobeligerant; Rusia si Romania renuntau reciproc la despagubiri de razboi, Basarabia, Herta si Bucovina ramaneau in granitele Romaniei dar cu statut de CONDOMINIUM romano-sovietic, in sensul ca URSS avea dreptul la baze militare (doar) in aceste regiuni romanesti.

 

Ceea ce s-a intamplat la 23 august 1944 a spulberat insa toate eforturile diplomatice ale Regelui Carol al II-lea, punand tara neconditionat la dispozitia Armatei Rosii, deschizand drumul spre bolsevizare si provocand lichidarea tuturor celor implicati in tratative, incepand cu Generalul sovietic Umanski, Consulul din Mexico si terminand cu istoricul si politicianul liberal Gh. Bratianu.

 

11.  La 30 decembrie 1947, dupa ce a fost trei ani favoritul lui Stalin si dupa doua saptamani de negocieri materiale cu Petru Groza, Regele Mihai a semnat Actul de Abdicare, producandu-se, ceea ce Regina Mama Elena a numit ,« un divort elegant de Monarhie ».

 

Conform acestuia, « in deplina intelegere cu factorii de raspundere ai Tarii, constient si de raspunderea ce-mi revine, consider – declara Mihai – ca insitutia monrahica nu mai corespunde actualelor conditiuni ale vietii noastre de stat, ea reprezentand o piedica serioasa in calea dezvoltarii Romaniei.

In consecinta, pe deplin constient de importanta actului ce fac in interesul poporului roman

ABDIC,

pentru mine si pentru urmasii mei, dela tron, renuntand, pentru mine si pentru ei, la toate prerogativele ce le-am exercitat ca Rege al Romaniei.

Las poporului Roman libertatea de a-si alege noua forma de stat ».

 

Deci, cel de-al doilea fiu al lui Carol al II-lea, necasatorit la acea data, si-a deposedat de orice drept viitorii urmasi. Cu atat mai mult, acesti urmasi fiind de sex feminin, nu au nici un drept dinastic, fiind exclusi « perpetuu » si de vechile constitutii monarhice.

Carol al II-lea nu a abdicat si nu a renuntat niciodata, fiind recunoscut de Hohenzollernii germani  ca rege in exil si Sef al Casei Regale Romane, pana la decesul sau, survenit la Estoril, la 4 aprilie 1953.

Dupa decesul sau, aceasta calitate a trecut asupra primului sau nascut, Printul Carol Mircea Grigore, care nu numai ca nu a renuntat niciodata la drepturile si titlurile sale legitime, dar a luptat pentru ele in justitie, calitatea de mostenitor al lui Carol al II-lea, dreptul sau de primogenitura, titlul nobiliar « de Hohenzollern », calitatea de Alteta Regala si numele « Al Romaniei » fiindu-i recunoscute de Tribunalul de la Lisabona pe 2 aprilie 1955, de Tribunal Marii Instante de la Paris pe 6 martie 1957 si de catre Curtea de Casatie a Frantei, la 8 ianuarie 1963.

La decesul sau, survenit la Londra, la 27 ianuarie 2006, toate acestea, precum si calitatea de Sef al Casei Regale a Romaniei, au trecut, in mod legitim, prin dreptul de primogenitura, asupra intaiului sau nascut, Printul Carol Mircea Grigore, si, prin urmare, asupra Noastra si a dreptului Nostru de mostenire, ASR Printul Paul Filip de Hohenzollern al Romaniei.

 

Acestea sunt faptele pe care, in numele ADEVARULUI SI AL ISTORIEI REALE am dorit sa le readucem la cunostiinta natiuni romane, cu precizarea ca fostul mostenitor a fost acuzat de statul roman de insusire a 42 de tablouri din patrimoniul national, iar de Hohenzollernii germani, apoi de Jarrod Schecter (fost purtator de cuvant al Consiliului National de Securitate de la Casa Alba) si de Pavel Sudoblatov (general KGB) autorii cartii « Special Tasks » de colaborare cu regimul comunist din Romania care i-ar fi dat la plecare bunuri in valoare de 220 de milioane USD, 800 de milioane USD pentru suita si o renta anuala de 250 milioane USD, renta retrasa de Ceausescu pentru ca, in conformitate cu documentele publicate de Mihai Ungheanu, in Anexele la cartea sa « Un razboi civil regizat? », la 4 iulie 1989 «  a aprobat intru totul continutul declaratiei » de la Budapesta prin care sase fosti cetateni romani din exil semnau alaturi de oficialitati ungare, un articol conform caruia nu numai ca declarau « Transilvania …  spatiu de complementaritate » dar si un spatiu in care minoritatile trebuie sa aiba « dreptul la o reprezentare politica autonoma ».

Din 1990, Noi ne-am stabilit definitiv in Romania cumparandu-ne resedintele, revendicandu-ne doar bunurile personale cu drept de mostenire si sustinand efortul societatii romanesti de revenire la normalitate, cu peste 5 milioane USD, prin actiuni caritabile. Uitand ca deviza Hohenzollernilor romani a fost « Nimic pentru mine, totul pentru Tara », altii au pretins si ce nu le-a apartinut si titluri regale si princiare ce nu pot fi acordate de presedinti sau parlamente republicane.

Consideram ca, prin prezentul Comunicat, am pus la dispozitia natiunii romane ADEVARUL  istoric si, in deplina cunostiinta de cauza, natiunea romana isi va putea proteja interesele, cu ajutorul lui Dumnezeu, in fata oamenilor.

Nihil sine Deo!

 

ASR Printul Paul Filip al RomanieiAdauga aceasta pagina la bookmark-urile tale preferate