• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
poza sus.png
Home Noutati 11-01-2011: Prima aniversare a Micului Print

11-01-2011: Prima aniversare a Micului Print

Primul om al statului, nasul sau, i-a taiat motul

Duminica 9 ianuarie 2010, Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, si sotia sa, Doamna Maria Basescu i-au invitat la resedinta domniilor lor din Bucuresti pe ALR Printul Paul si Printesa Lia, impreuna cu fiul lor, Printul Carol Ferdinand, pentru a sarbatori impreuna un an de la nasterea Micului Print.

Iubitori de traditie, ca si Altelte Lor Regale, nasii de botez ai Micului Print, Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, si sotia sa, Doamna Maria Basescu, au fost incantati sa organizeze ceremonia de « taiere a motului ».

Asadar, conform traditiei, nasii au asezat pe masa diverse obiecte menite sa-i atraga atentia lui Carol Ferdinand. Pentru Micul Print insa cel mai interesant obiect s-a dovedit a fi stiloul Mont Blanc al Presedinteleui Traian Basescu, acesta declarand, amuzat de alegerea finului, ca a semnat multe decrete importante cu el si o sa i-l ofere cadou. Printul Carol Ferdinand a primit din partea nasilor si alte daruri: jucarii, hainute, carti, dar si cadouri simbolice, cum ar fi: o cutiuta din argint pentru pastrarea suvitei de par si trei mere rosii din sticla, realizate de un artist din Targu Jiu.

"Cuvintele la care ma gandesc in aceasta zi importanta din viata noastra sunt: traditie, speranta, responsabilitate, recunostinta. Sunt fericita ca fiul nostru este in primul rand sanatos, dar si pentru faptul ca are niste nasi care il iubesc foarte mult. Ii doresc fiului nostru sa creasca frumos si sanatos, sa fie curajos si cinstit, sa aiba noroc si sansa unei vieti pline de iubire si respect pentru traditie, biserica si institutiile statului si, mai ales, sa fie folositor Republicii Romania. LA MULTI ANI, Carol Ferdinand!", a declarat ASR Printesa Lia a Romaniei.

La acest eveniment au participat mambrii familiei regale si cei patru membrii ai familiei prezidentiale, sotii Traian si Maria Basescu si cele doua fiice ale lor, Ioana si Elena. Nasa Micului Print a pregatit o masa festiva cu bucate traditionale romanesti.

ASR Printul Carol Ferdinand al Romaniei s-a nascut pe 11 ianuarie 2010, la Maternitatea „Regina Maria” din Bucuresti. A fost primul print mostenitor nascut in Romania, dupa 90 de ani. A fost botezat pe data de 22 mai 2010 in religia ortodoxa si poarta numele stramosilor sai.