• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
poza sus.png
Home Noutati Dupa 90 de ani se naste primul Print Mostenitor al Romaniei

Dupa 90 de ani se naste primul Print Mostenitor al Romaniei

Bucuresti, 11 ianuarie 2010. La Maternitatea “Regina Maria” din Capitala, s-a nascut, dupa aproape 90 de ani, primul Print al Romaniei, care va purta numele stramosilor sai, Carol Ferdinand al Romaniei. Alteta Sa Regala, Printesa Lia, a nascut, prin cezariana, un baiat.  Bebelusul s-a nascut la ora 8:45, ora Romaniei si a primit nota 10 la nastere. Atat Altesa Sa Regala Carol Ferdinand al Romaniei cat si Altesa Sa Regala Printesa Lia se simt bine si se afla sub ingrijirea medicilor de la Materniatea “Regina Maria”.

Eu si sotia mea ne doream de foarte mult timp un copil. Ii suntem recunoscatori lui Dumnezeu ca ne-a binecuvantat astazi prin nasterea fiului nostru, Carol Ferdinad. Suntem fericiti sa putem impartasi un moment atat de important cu toti romanii, fata de care ne exprimam inca odata toata dragostea si daruirea noastra aducand, in acelasi timp, un omagiu stramosilor nostri. Este, de asemenea, un moment de implinire si datorita faptului ca fiul nostru s-a nascut in Romania, asa cum ne-am dorit. Nasterea fiului nostru este un motiv in plus sa reafirm datoria mea de onoare fata de stramosii nostri si fata de generatiile care vor veni, pentru ca acestea sa cunoasca mai bine si sa inteleaga istoria poporului roman, pe care il iubim atat de mult”, a declarat Alteta Sa Regala Printul Paul al Romaniei.

Altea Sa Regala Printul Paul al Romaniei este fiul Altetei Sale Regale Carol Mircea al Romaniei si al Helenei Henriette Nagavitzine, nepot pe linie paterna al Majestatii Sale, Regele Carol al II-lea al Romaniei, din prima casatorie cu Printesa Ioana Valentina Lambrino. Ca membru al Familiei Regale si urmas al Regilor Romaniei Carol I, Ferdinand I si Carol al II-lea, intemeietori ai Romaniei moderne, respectand traditiile familiei sale, Printul Paul de Romania desfasoara o ampla activitate de sprijinire si promovare a Romaniei in intreaga lume.

Alteta Sa Regala Printul Paul de Romania este casatorit cu Altesa sa Regala Printesa Lia, care s-a implicat alaturi de sotul sau inca de la inceput, in activitati caritabile de anvergura. Licentiata la Universitatea Oxford, a lucrat la casa Alba, in timpul Administratiei Carter si apoi ca negociator comercial international. Alteta Sa Regala Printesa Lia a fost distinsa cu Ordinul Suedez Sf. Brigitta si cu Steaua Liberiei, ca recunoastere a implicarii sale in diverse proiecte destinate drepturilor omului, programelor natioanale pentru sanatatea copiilor, lansarii primei campanii romanesti de lupta impotriva cancerului la san, sustinerii cercetatorilor sindromului HIV si inaugurarii programului de mecenat literar in Bucuresti. A fost desemnata Presedinte al Comisiei Fulbright si Comisar pentru Drepturile Omului.

Altesa Sa Regala Carol Ferdinand a Romaniei va fi botezat in religia ortodoxa si va fi crescut in Romania.Adauga aceasta pagina la bookmark-urile tale preferate