• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
poza sus.png
Home Fundatie

Fundatia "Printul Paul pentru România"

• 2009-2010 - Printul Paul devine ambasadorul si sponsorul studentilor romani de la prestigioasa Academie Regala de Muzica din Londra, incheind un protocol anual. In 1999 a oferit o bursa in valoare de 7000 de lire sterline violonistului Emanuela Buta din Arad. In 2010 a oferit cate o bursa pentru doi studenti romani, Mihai Cocea si Irina Gheorghiu, in valoare de 11 000 de lire sterline. Presedintele de onoare al Academiei Regale este M.S. Regina Elisabeta a II-a.

ASR Printul Paul a oferit, din fonduri proprii, prin Fundatie, burse pentru doi studenti romani, in valoare de 10 000 de lire sterline, devenind ambasadorul Academiei Regala de Muzica din Londra, al carei Presedinte de onoare este Regina Elisabeta a II-a.

• 2009 - Pe 28 noiebrie, in cadrul ceremoniei de absolvire de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza",  ASR Printul Paul a oferit 2 burse de merit, in valoare de cate 1000 de Euro, primilor doi studenti jandarmi clasati conform mediei de absolvire

• 2009 - Pe 28 noiembrie, in cadrul ceremoniei de absolvire de la Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" ASR Printul Paul al Romaniei, invitat de onoare, a oferit 2 burse in valoare de cate 1000 de Euro fiecare celor doi sergenti majori, proaspat absolventi ai prestigioasei scoli. Surpriza oferita de promotia acestui an a fost faptul ca mediile cele mai mari au fost obtinute de doua reprezentante ale sexului frumos.

• 2009 - Pe 10 mai, de Ziua Regalitatii, ASR Printul Paul al Romaniei a dorit sa aduca un omagiu strabunicului sau, "Carol I", figura marcantă a istoriei Romaniei. Alteta Sa a finantat cu titlu de donatie realizarea statuii-bust a MS Carol I la intrarea Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia. Centrul montan aflat in apropierea castelului Peles se afla sub patronajul MS Carol I. La ceremonia de dezvelire au participat dl. Inspector general al Jandarmeriei Române, General locotenent dr.Costică SILION, dl. Presedinte A.V.R-M.A.I General (r) dr. Dumitru PENCIUC, precum si alte oficialitati din partea Ministerului de Interne si a primariei orasului Sinaia.

• 2008 - ALR Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei au sponsorizat ceremonia de decernare a premiilor pentru promotia 2008 a Academiei de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Administrarea Afacerilor in Limbi Straine.

• 2008 - A fost semnat un Protocol pe 10 ani cu Jandarmeria Romana, prin care ASR Printul Paul va oferi, din fonduri proprii, prin Fundatie, in fiecare an, cate 6 burse pentru studentii merituosi, in valoare de 1000  de Euro fiecare.

• 2008 - Invitati de Onoare la cea de-a 2-a editie a Concursului International de Canto Joseph Schmidt, ASR Printul Paul si Printesa Lia, au acordat premii in valoare de 2.500 Euro castigatorilor. Evenimentul a avut loc la Sala Mare a Garii Burdujeni Suceava, juriul fiind format din: Georgeta Stoleriu - Presedinte de onoare, Elena Botez- Presedinte, Kathleen McCalla, Dumitru Gheorghiu si Michael Macek. Printul Paul a devenit Presedinte de onoare al Concursului International de Canto Joseph Schmidt.

• 2007 - La editia a III-a a Galei Premiilor Politiei Romane, ASR Printul Paul al Romaniei a donat 5000 de Euro familiilor ofiterilor politiei cazuti la datorie in anul 2007 si a oferit o sponsorizare pentru organizarea Ziua Politiei Romane.

• 2003 - Membrii ai elitei Jandarmeriei Romane au excaladat muntele Himalaya in dorinta de a ajuta la imaginea Romaniei peste hotare. ASR Printul Paul al Romaniei a fost sponsorul oficial al aceastei actiuni. Echipa alpinistilor care au excaladat Everestul a marcat a 50-a aniversare a victoriei lui Sir Edmond Hillary.

• 2000 - Tot la initiativa Printesei Lia, care a lansat prima campanie romaneasca de lupta impotriva cancerului la san, a fost invitata, ca oaspete al Fundatiei “ASR Printul Paul al Romaniei”, doamna Valerie Campbell, la lansarea oficiala a acestei campanii. Cateva dintre cele mai cunoscute femei de la noi din tara au fost invitate la acest eveniment. Alessandra Stoicescu, Tania Budi, Elena Carstea, Janine Stefan Sarbu, Beatrice Bleont si Bianca Brad au asistat la taierea panglicii roz, simbolul campaniei.

Pentru a marca vizita in Romania a doamnei Valerie Campbell, mama faimosului superstar Naomi Campbell, Fundatia a inaugurat lucrarile de renovare si reutilare ale Scolii Generale nr. 205 din Bucuresti unde, cu concursul companiei "3M Romania" si a domnului Wayne Garrett - Director General, s-au adus 600 de banci si scaune, catedre, table scolare si calculatoare. Lucrarile de reparatii au inclus repararea ferestrelor, usilor, restaurarea parchetului si zugravirea tuturor salilor de clasa si a culoarelor scolii. La incheierea acestui proiect, valoarea investita se va ridica la 80.000 $.

• 2000 - La initiativa Printesei Lia si cu sprijinul Fundatiei “ASR Printul Paul al Romaniei”, la Hotelul Sofitel din Bucuresti, a fost organizat primul seminar interactiv destinat femeilor de afaceri organizat in Romania de Fundatia Winrock International. Evenimentul a fost posibil datorita prieteniei  vechi a Printesei Lia cu Doamna Grace Kennan Warnecke, fiica cunoscutului Ambasador  al Americii in U.R.S.S., in perioada presedintiei lui Kennedy, Presedinta  Fundatiei Winrock, care a infiintat un program similar de sprijinire a afacerilor initiate si conduse de femei, in capitala Ucrainei, Kiev, dar si in alte tari est-europene.

La acest eveniment au participat foarte multe femei de afaceri de succes din Romania, dar si femei care doreau sa inceapa propria afacere. In urma acestui eveniment, Printesa Lia a convins-o pe prietena sa sa sponsorizeze un numar de 300 de femei. Seminarul a fost sprijinit si de Swissair, Neoset Romania care, impreuna cu Fundatia au acordat premii de excelenta in afaceri unor femei manager.

• 1997 - Fundatia a acordat premiile anuale pentru cei mai buni elevi ai scoalii "Vasile Goldis" din Alba-Iulia 7.000.000 lei.

Fundatia a semnat un protocol cu Universitatea "Avram Iancu" din Cluj-Napoca pentru oferirea a 8 premii de merit a cate 200 $ fiecare.

Ca un stimulent pentru munca deosebita depusa in domeniul cultural, sportiv si academic Fundatia a premiat 7 tineri campioni nationali cu o excursie la Paris. Aceasta a fost posibila cu ajutorul sponsorilor PLUZZZ VITAMINS si ING BARING BANK. Acestia au fost de fapt ambasadori ai Romaniei pe langa Primaria din Paris in ideea de a crea o alta imagine pentru Romania in prea franceza si internationala. Valoarea acestei actiuni s-a ridicat la suma de 47.000 $.

Un alt protocol a fost semnat cu Universitatea Bucuresti, oferindu-se doua premii, a cate 500 $, pentru cei mai buni strudenti de la Facultatea de Istorie.

• 1997 - Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” si-a onorat protocolul cu Liceul "Radu Negru" din Fagaras. Protocolul s-a incheiat pe o perioada de 3 ani, in fiecare an fiind oferite cate sase premii in valoare de 5 milioane de lei vechi fiecare.

• 1997 - Cu ocazia participarii la manifestatia "Simfonia Lalelelor", s-a facut o importanta donatie de carte, la Liceul Zinca Golescu, din Pitesti.

La serbarea "Simbra oilor", care a avut loc in judetul Satu-Mare, Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a facut o donatie de 2.000.000 lei.

• 1997 - Cu ocazia participarii la manifestatia "Simfonia Lalelelor", s-a facut o importanta donatie de carte, la Liceul Zinca Golescu, din Pitesti.

• 1997 - Cu prilejul festivitatii de dezvelire a monumentului comemorativ al Doinei si Ion Aldea Teodorovici, in orasul Pitesti, Printul Paul si Printesa Lia au daruit o bursa lui Cristofor Teodorovici, fiul celor doi artisti.

• 1997 - Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a facut o donatie de carte in comuna Gornetu-Cricov, Jud. Prahova, prilej cu care A.S.R.Printului Paul i s-a decernat Diploma de Cetatean de Onoare.

• 1997 - Este o traditie in Familia Regala romana ca, dupa o nunta regala, noul cuplu sa participe intr-un protocol cu Biserica Ortodoxa Romana. Pentru ca Printul este descendent al voievodului Constantin Brancoveanu, proiectul sau a fost de a reconstrui Crucea Brancoveneasca, daramata de regimul comunist dupa 300 de ani de existenta. Numele membrilor comitetului pentru Crucea Brancoveneasca, membrii ai corpului diplomatic, oameni de afaceri si lideri ai comunitatii au fost mentionate pe o placa de onoare, montata pe spatele Crucii, care acum se inalta cu mandrie pe vechiul sau amplasament, in fata Patriarhiei.

Aceasta Cruce Brancoveneasca a fost binecuvantata de Prefericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, chiar de ziua sa de nastere, 7 februarie 1997, in prezenta unui membru al vechii Familii Regale Ortodoxe, printul Walid Kasa. Costul pentru constructie si organizarea evenimentelor s-a ridicat la suma de 14.000 $. Printre cei care au colaborat la acest proiect se numara si Ambasadorul Braziliei Jeronimo Moscardo.

• 1997 - Mai mult de 85.000 de carti de istorie au fost donate scolilor si universitatilor din Romania si Republica Moldova.

• 1997 - A donat in luna septembrie un aparat Xerox in valoare de 10.000 $ Uniunii Jurnalistilor din Chisinau.

Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a sponsorizat concertul de Blues al lui John Mayall, costurile intregului eveniment ridicandu-se la suma de 1.000 $.

• 1996 - Au sosit la Bucuresti, prin "AMERICARE', medicamente si echipamente medicale in valoare de 234.000 $, suma destinata Spitalului Victor Babes.

Fundatia a donat Spitalului Municipal din Cluj o electrocardiograma, in valoare de 250 000 $, prin doamna Goodman-Lawn din Florida, de origine romana.

• 1996 - Fundatia, impreuna cu Academia de Muzica din Bucuresti, a organizat Gala decernarii premiilor anuale de muzica ale Fundatiei “ASR Printul Paul al Romaniei”. In cadrul acestui eveniment a avut loc un spectacol sustinut de premianti. De asemenea, au fost acordate premii si distinctii unor personalitati consacrate din domeniul muzical printre care: Maestrul Cristian Mandeal, cantareata Angela Gheorghiu, Maestrul Nicolae Herlea, Constantin Dutu, Iosif Sava etc. Organizarea intregului eveniment s-a ridicat la suma de 5.000 $. De asemenea, s-au acordat 5 premii a cate 500 $ celor mai merituosi absolventi ai Facultatii de interpretare muzicale al Academiei de Muzica din Bucuresti. In cadrul aceluiasi eveniment s-a semnat un protocol pe 5 ani, pe parcursul caruia s-au donat 12 500 $.

Pentru spitalul Victor Babes, Printul Paul de Romania a donat 35.000 $, bani pe care Domnia Sa i-a primit cadou la nunta.

• 1995 - Ajutor umanitar, provenit de la RUSCH Company, Germania, în valoare de 40.000 $, constând în paturi, echipament medical nou si medicamente, prin Fundatia Printul Paul pentru Romania. Beneficiar: Centrul Medical Crestin MUNPOSAN. Echipament sportiv si premii "Campioni ai Viitorului" au fost acordate celor mai bune gimnaste din echipa nationalã de juniori. Cu aceastã ocazie, Nadia Comãneci a primit "Medalia de Distinctie" pentru  anul 1995 din partea Printului Paul, deoarece Nadia simbolizeazã toate calitãtile unui sportiv model: profesionalism, integritate, dãruire si simt de echipã. Au fost donate 20 papusi Cindy Dolls. (1000$).

• In 1995, cu ocazia sfintelor sarbatori de Pasti, prin intermediul Fundatiei, firma RANK XEROX a donat un copiator în valoare de 4500 $, Mânastirii Sfanta Ana din Rohia, Baia Mare.

• 1995 - Fundatia a creat o splendida medalie din argint masiv, realizata la Monetaria Nationala. Aceasta adevarata bijuterie a fost emisa cu ocazia sarbatoririi a 100 de ani de la inaugurarea Fundatiei Regale Universitare Carol I.

• 1995 - Fundatia, in colaborare cu S.C. Plaiul Mioritic, a sponsorizat, cu suma de 2.000 $, evenimentul cultural "Grigore Vieru - un strigãt al Basarabiei“, care a avut loc la Iasi, cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani a poetului si o vizita culturala la Chisinau.

• 1995 - S-au donat 1000 $ pentru construirea unei biserici noi in Predeal si 500 $ pentru Biserica Triaj din Brasov. Donatia a fost binecuvantata de catre Parintele Vitan, care a fost preot in Predeal si ulterior mutandu-se la Brasov.

• 1995 - Patriarhia Ortodoxã Românã a primit din partea Fundatiei “ASR Printul Paul al Romaniei” o donatie, constând în suma de 2000 $, pentru proiectele de caritate desfãsurate de bisericã.

• 1995 - Fundatia a donat suma de 1000 $ pentru demararea lucrãrilor de consolidare si restaurare a bisericii "Sf. Silvestru" din Bucuresti si a contribuit cu 1000 $ la restaurarea picturilor murale ale Mânãstirii Tigãnesti, in 1991, prin intermediul Parintelui Galeriu. (2000$)

• 1995 - Fundatia acordã o deosebitã atentie cercetãrilor istorice, focalizându-se asupra documentelor si textelor memoriale ale Regelui Carol al II lea, ce constituie o arhivã ajunsã prin mostenire, în posesia ASR Printul Paul al României. În acest sens s-a editat cartea "În Zodia Satanei", care cuprinde reflexiile politice scrise de Carol al II lea. În paralel, Fundatia sprijinã publicarea informatiei istorice si cu privire la patrimoniul cultural-istoric al României. Au fost donate 5000 de carti in valoare de 3000 $.

• 1995 - Fundatia noastrã a acordat ajutor financiar Muzeului National de Istorie, prin donarea sumei de 500 $, pentru tipãrirea catalogului intitulat "Monedele Principatului Transilvaniei - colectia ing. Constantin Orghidan". Catalogul prezintã un numãr de 799 piese, majoritatea din aur si argint, datând din 1541.
OLIVETTI si directorul general al acestei firme, dl. GIORGIO FAVETTO, prin Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei”, au donat douã masini de scris electronice, una Mitropoliei Iasului iar a doua Societãtii Culturale "Plai Mioritic“, in valoare de 800 $.

• 1995 - Fundatia a donat 15.000 de carti in Limba Romana, cu ocazia Festivalului "Lucian Blaga", pentru copii scolilor din Republica Moldova. Cu acest prilej i-a fost oferita IPS Petru Paduraru, Mitropolitul Basarabiei, Medalia de Onoare a Fundatiei “ASR Printul Paul al Romaniei”.

• 1995 - In numele Fundatiei “ASR Printul Paul al Romaniei” s-a fãcut o importantã donatie din fonduri proprii ale Presedintelui ACESTIEA, ASR Printul Paul al Romaniei, cu ocazia Craciunului, unei case de bãtrâni nou înfiintate la Suceava, construitã sub auspiciile I.P.S. Pimen - Arhiepiscopul Sucevei si Rãdãutilor. Donatia a constat într-o instalatie de încãlzire centralã, ultramodernã, achizitionatã din Danemarca, in valoare de 60.000 $. Aceasta a fost montata în complexul cãminului, care are o capacitate de 110 camere, o capelã, o salã de recreere, o salã de mese, o librãrie, o grãdini si o clinicã.

• 1994 - Fundatia a donat Centrului Medical O.R.L. "Prof. Dr. Hociotã" din capitalã un echipament "Cryostat" pentru diagnosticarea rapidã a cancerului, leucemiei si a SIDA, în valoare de 24.000$. Deoarece acest aparat poate stabili diagnosticul în doar câteva minute - în comparatie cu cele douã sãptãmâni necesare pentru o investigatie clasicã - doctorii îl considerã cu adevãrat salvator de vieti omenesti. La Londra, Printul Paul si Printesa Lia au organizat o receptie pentru a strange fonduri, care a fost un mare succes. Ambasadorul Romaniei la Londra, Sergiu Celac, impreuna cu Printul Paul si domnul David Tredinnick, membru ai Parlamentului European din Anglia, au celebrat momentul in care a fost cumparat aparatul medical, din banii stransi cu aceasta ocazie. Parintele Galeriu, membru fondator al Fundatiei “ASR Printul Paul al Romanieii", a binecuvantat aceasta donatie, la spitalul ORL Dr. Haciota din Bucuresti.

• 1994 - Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a oferit premiile pentru concursul de frumusete "Miss Romania-France Friendship Beauty Contest", organizat de catre "Romanian Publishing Group" care au constat in week-end-uri petrecute la hoteluri de lux in Mamaia, un ceas "PEQUINET",  in valoare de 1.500 $ si trei zile excursie la Paris la PARIS HILTON, cu AUSTRIAN AIRLINES.

• 1994 - Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a sponsorizat deplasarea unui grup de muzicieni români, care au reprezentat tara noastrã într-un concert unic, ce a avut loc la celebra Casa de Licitatii din Londra, Sotheby's, în prezenta unui auditoriu de 320 de persoane din înalta societate londoneza. Concertul a reprezentat un salut elegant adus muzicii românesti si a fost marcat de prezenta unor valoroase talente ca Ionel Iliescu, violonistul de exceptie în vârsta de 14 ani, câstigator a numeroase premii I la concursuri internationale si baritonul Sever Barnea, solist la Opera Româna din Bucuresti.

Surpriza serii a fost recitalul renumitului artist GHEORGHE ZAMFIR, a carui prezenta se datoreazå prieteniei sale cu presedintele Fundatiei, Printul Paul al României. Zamfir a cântat în duet cu cunoscutul cântãret de armonicã, LARRY ADLER. Larry a cântat împreunã cu Fred Astaire, Ginger Rogers si Rita Hayworth. Datorita protocolului incheiat cu societati ca BRITISH AIRWAYS, LONDON HILTON, PARK LANE, LANESBOROUGH HOTEL si DACIA FELIX care au sponsorizat evenimentul ce a fost mediatizat in toata presa straina, Fundatia a primit servicii in valoare de 73.000 $.

• 1994 - Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a facut publice contributiile umanitare extrem de importante pentru Romania din partea companiei „VIRGIN AIRLINES”, al carei fondator este dl. RICHARD BRANSON, si a organizat o galã concert la Londra, având ca scop strângerea de fonduri pentru achizitionarea de material medical si medicamente pentru spitalele românesti. Printre patronii acesteia s-au numãrat personalitati ca: Pierre Trudeau, fostul Prim Ministru al Canadei, Barbara Bush, sotia fostului Presedinte american si Oliver Rothschild. Staruri ale Hollywood-ului, celebritãti, baroni, lorzi si contese au fost prezente la acest eveniment desfãsurat la prestigiosul Hotel Savoy, din Londra. In urma acestei actiuni s-a strans 250.000 $.

• 1994 - In cursul celor sase zile in care cunoscutul actor american LARRY HAGMAN a vizitat Romania, impreuna cu sotia sa Maj, Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a anuntat o donatie in valoare de 400.000 $, constand in medicamente. Cu aceeasi ocazie s-au acordat doua premii pentru cei mai buni doi studenti ai Academiei de Arta Teatrala din Cluj-Napoca, constand intr-o calatorie de doua zile la Paris. O alta donatie facuta cu aceasta ocazie a fost in valoare de 5.000 $, constand in casete pentru studiul limbilor engleza si franceza, pentru Fundatia "Carol Davila".

 

• 1994 - In onoarea lui Julioa Iglesias, cu ocazia receptiei care a urmat concertului de la Bucuresti, Fundatia "ASR Printul Paul al Romaniei" si Compania "3M ROMANIA” au donat un transport de materiale medicale sterile si masti pentru mineri, in valoare de 158.000 $, fiind distribuite in minele din intreaga tara.

 

• 1994 - In onoarea vizitei top-modelului NAOMI CAMPBELL la Bucuresti, in scopuri umanitare, au fost trimise in Romania doua noi transporturi de medicamente, prin Fundatia "AMERICARE", in valoare de 290.000 $ care au fost destinate bolnavilor de SIDA, TBC si meningita din Spitalul Victor Babes si copiilor cu boli incurabile. De asemenea, in onoarea vizitei lui Naomi Campbell, „ICI INSTITUTE” a anunat donarea a peste 35.000 $, constand in ore pregatitoare, avand ca subiect SIDA, casete in limba engleza si studii de management pentru afaceri pentru studentii din toata tara.

 

• 1994 - Fundatia “ASR Printul Paul al Romaniei” a donat echipament medical si produse farmaceutice, în valoare de 250.000 $, pentru dotarea spitalelor românesti. Suma cu care s-au cumparat aceste bunuri a fost donata de catre organizatia "DIRECT RELIEF INTERNATIONAL" din S.U.A., al cãrei reprezentant oficial este ASR Printul Paul al României. Aceastã primã donatie a fost binecuvântatã de însusi Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ulterior au fost trimis un nou transport cu echipament medical si produse farmaceutice, în valoare de 250.000 $, pentru o alta serie de spitale din tarã.

 

 
EN
RO
 

Romania. Regala